Julkänsla

Hejsan.
 
Sitter just nu och har jättemycket julkänsla. Sitter bredvid några inslagna julklappar, det är lite snö ute, ser på mysteriet på greveholm och äter juleskum. Kan nog inte bli så mycket bättre eller vore ju trevligt om man hade sällskap. 
Men nu ska jag återgå till att se på Mysteriet på Greveholm =)
 

X-factor

Då var middagen bortgjord för denna dag. Blev våfflor idag, riktigt gott. Sitter just nu och ser lite x-factor men kan inte precis påstå att det är någon som är riktigt så där som jag verkligen hejar på. 
Visst Awa är ganska bra, men hon var inte alls så bra idag kan bero på att jag gillar orginal låten. Tycker även att Benny är bra, men jag vet inte riktigt, gillade inte riktigt att han tappade bort texten förra gången. Men det känns som det är en grej som kan hända vem som helst. 
 
Men nu ska jag äter gå till att se på x-factor, så får vi se vem som åker ut idag. Har faktiskt aldrig sett ett helt avsnitt av x-factor sen de börjar med fredagsfinalerna. Så idag kan det bli första gången. 
Men varför ska man se alla andra som man inte tycker är så bra. 
 

Trevligt med lite besök

Hejsan.
 
Igår han jag inte riktigt blogga. Min mamma kom på besök igår, så vi for ner på stan och gick och kollade lite. Jag byte ut en julklapp mot en annan. Sen blev det att fara mot Ica Maxi för vi behövde storhandla och ganska skönt att göra det när man har en bil så man slipper åka buss och byta buss med en massa mat. Så var riktigt skönt att slippa ta allting på bussen. Blev en hel del mat, dock så hade de inte packat upp så mycket julpynt så blev tyvärr inge julpynt.
Sen på kvällen blev det så att vi lagade god mat och såg lite King Kong. En riktigt bra film.
 
Idag har vi tagit det ganska lugnt. Blev en promenad till Rusta för att se om de hade tagit fram sitt julpynt och jo de hade de. Dock hade vi inte pengarna med oss, så får gå dit senare och köpa lite. För vi hittade en fin julstjärna där som vi ska i vardagsrummet. Sen blev det att skynda sig hem för att älsklingen skulle fara till jobbet. Så just nu sitter jag och bloggar lite och väntar på att älsklingen ska höra av sig när vi ska äta middag. Mne det är nog ett tag kvar.

Vaniljfudge

Hejsan.
 
Idag har jag och älsklingen varit nere på stan och kollat runt lite. Kollade lite på julklappar och bara gick runt där. Var riktigt trevligt. Hinner ju tyvärr inte gå på stan så ofta tillsammans eftersom antingen jobbar han på dagen och ja då hinner man tyvärr inte eller så jobbar han kväll och då börjar han ändå förtidigt för att hinna ner till stan. Så får passa på när han är ledig. 
 
Nu ikväll har vi det mest bara tagit det lugnt. Vi har bakat lite vanlijfudge, MUMS. Sen har vi ätit lite godis och sett nybyggarna och lite lost. Dock så kan jag inte alls äta godis nu när jag är gravid. Så gick inge vidare för mig utan nu blir det noll godis tills att graviditeten har slutat. 
 
Men nu ska jag gå och lägga mig. Klockan börjar bli ganska mycket och det är ju faktiskt en dag imorgon också.

Igen dans på röda rosor, tyvärr.

Hejsan.
 
Jag vet att det är länge sen jag skrev och att mina blogg inlägg inte kommer så ofta. Tänkte berätta varför. Mina graviditet har aldrig varit en dans på röda rosor tyvärr. Utan jag har haft kraftiga illamåenden under hela graviditeten som gjort att jag åker in och ut från sjukhuset eftersom jag måste få dropp. Har även väldigt kraftig halsbränna som inte alls vill ge sig utan håller i sig hela tiden.
Nu i slutet har jag inte heller någon ork i min kropp längre känns som man inte sover någonting på nätterna även fast jag gör det. Den ända gången jag har lite energi är på kvällarna. Men det är bara jobbigt att gå runt i lägenheten.
Så därför blir det inte så många blogginlägg längre för antingen har jag riktigt kaftigt illamående, är på sjukhuset, har halsbränna eller bara inte alls orkar. 
 
Alla trodde att mitt illamående skulle gå över men tyvärr har det inte gjort det för mig och tyvärr kan det även fortsätta efter graviditetet men det tror jag knappast. Men hoppas nu att jag kan må bra ett tag så att jag iaf kan försöka att blogga lite oftare. Dock händer det inte så mycket speciellt i mitt liv just nu, är mest bara hemma och väntar på att den lille/lilla ska komma ut.

Står stilla

Hejsan.
 
Min blogg kommer nog stå ganska stilla i helgen. Har börjat må dåligt igen... 
Planen var att jag skulle ta bussen till Skellefteå idag men vågar inte sätta mig på en buss när man mår så dåligt. Så blir så att pappa ska komma och hämta mig idag, så då kan man stanna när man vill. 
Tur att man har en snäll familj som ställer upp när man behöver det. 
Ska bli riktigt trevligt att fara till Skellefteå, var faktiskt riktigt länge sen jag var där. Säkert över en månad sen. Så nu börjar det verkligen kännas som det är dags öven om jag inte mår så bra och knappt kommer orka så mycket. Så ska det ändå bli trevligt att träffa familjen. 
 
Men nu ska jag fortsätta att titta på Mamma Mia tills pappa kommer och hämtar mig.

Fika med Amanda

Hejsan.
 
Har varit riktigt dålig på att uppdatera idag. Men har varit nere på stan och tagit en fika med Amanda, så har faktiskt inte varit hemma så länge. Var riktigt trevligt att träffa Amanda igen och prata om allt mellan himmel och jord, var faktiskt riktigt skönt :). Är bara synd att vi bor så längt ifrån varandra och man måste hålla på att trixa med att byta buss om man ska till henne. Ananrs hade man kunnat träffats oftare. 
Det är inte precis som i Skellefteå där man gick överallt utan blir lite långt om man ska gå dit tyvärr. Men får lov att skaffa mig en hel cykel så jag kan börja cykla :).
 
Vi gick till ett jättemysigt cafe och fikade lite. Blev en vitaminbomb och en kladdkaka med hallonsorbe, MUMS.

Mot staden

Hejsan.
 
Idag har jag och älsklingen bara tagit det lugnt tills han började jobba. Vi såg lite lost och bara tog det lugnt. Sen har vi även hunnit äta en kanelbulle eftersom det faktiskt är kanelbullensdag inte för att jag brukar fira det men dem såg så himla goda ut. 
 
Men nu snart ska jag gå mot bussen för att fara in till stan och träffa Amanda. Ska bli trevligt att träffa henne ingen. 
 
Hoppas alla får en riktigt trevlig dag

Lite avundsjuk

Hejsan.
 
Sitter just nu och tänker på vad graviditeter är olika från person till person. Min graviditet har ju inte precis varit en dans på röda roser medans andras kan vara hur bra som helst. Är faktiskt lite avundsjuk på alla som har en jättebra graviditet. Önskar jag också hade en jättebra graviditet och slapp att må dåligt hela tiden. Jag vill faktiskt också må bra och ha ork till att göra saker, men nej så blev det inte. Blir istället typ illamående jämt och speciellt när jag ligger och sitter ner så skulle helst va uppe och gå hela tiden men vem orkar det? Sen får jag hemsk halsbränna men tabletterna jag tog mot de bara växte i munnen och gjorde mig illamående så det gick tyvärr inte. Så får nu stå ut med halsbränna. Men får tänka positivt vi kommer få ut något helt underbart av det om cirka 2 månader.
 
Men ett plus med denna graviditet är absolut att jag har börjat gilla potatis, det har jag aldrig förut gillat men nu tycker jag det är riktigt gott. Har även börjat bli sugen på kroppkakor typ jämt det har jag faktiskt inte heller gillat förut. 
Dock något jag inte längre tål det är pyttepanna och det åt jag faktiskt ganska ofta förut. Något jag absolut inte tål det är chips. Går varken att äta och klarar inte ens lukten av det. Men det kanske är positivt för då äter man inte chips längre iaf.

Nybyggarna

Har nyss kommit ut från duschen, var riktigt skönt måste jag säga. Dock går det inte alls så bra att raka benen för att magen är i vägen hela tiden. Men det får gå endå.
 
Just nu sitter jag och väntar på att nybyggarna ska börja. Har ni inte sett det så har ni verkligen missat ett jättebra program som går på 5:an klockan 20.00. 
Som handlar om:
Att han som är arga snickarna prövar på att vara uteliggare i Stockholm. Träffar där några uteliggare delvis Linnea som bara är 20 år och är uteliggare och prostituerad. Hon har varit det sen hon var 13 år och tycker det är tur hon är prostituerad eftersom då kan hon ibland få någonstans att sova. 
Efter att han har prövat att vara uteliggare så bestämmer han sig för att bygga om en lada till ett ställe där 7 uteliggare ska få bo.
 
Är verkligen ett gripande och jättebra program. Tycker det är så hemskt.

Ingen bra start på denna månad

Hejsan.
 
Usch vad dåligt jag är på att skriva här. Men får väll än en gång skriva att jag inte mått så bra. Denna månad har inte alls börjat bra. I måndags fick jag åka in till sjukhuset för att få dropp igen, eftersom jag inte har kunnat få i mig något.
Sen har det även hänt lite dåliga priva grejer. 
 
Sen igår var jag på MVC, där de kollade mina värden och fick lyssna på bebis hjärtljud och mätade magen. Bebisen verkar växa precis som den ska för jag ligger precis på kurvan och har gjort hela tiden :). En till positiv grej är att jag de tre senaste gångerna inte gått upp ett enda kilo så det känns ganska skönt måste jag säga. 
 
Detta är kurvan jag pratade om. Detta är dock inte min utan är en som jag snodde från herr google. Men min ser också ut sådär typ.